Aug 13, 2009

~alahai anak mumi~


tadaaaa...ari isnin yg lepas telah berjaya memboloskan diri ke Klinik Kita utk mengscan baby..Akhirnya dpt gak wat scan 3D..huhuhu

Tp pergi jumpe dr tu garang giler...soal selidik mane tau ade scan 3D la, ape la...yg paling x syok...tibe2 die ckp uri ima dh kt bwh...masa tu allah je tau muke mmg dh pucat sebelah...ye la problem la kan kalo uri di bwh tu kan? Mujur dr ckp type1 or type 2, bukan kes major tp berkemungkinan akan di c'zer la kan?so kena la prepare fizikal and mentality...sobb sobb sobbb...kena make sure HB darah more than 12 or 13...

Mmg due 3 ari ne mcm rase down skit, tp bile pikir balik bile kite peknen, semue kemungkinan akan terjadi...itu mmg lumrah yg akan dihadapi oleh setiap ibu2 kan? So ape yg penting skrg ima have to strong skit, makan mende2 yg bule menambahkan darah, kena byk rest dan byk2 doa serta zikir agar dimudahkan dan diselamatkan kedua2 sekali...aminnnn

Tapi wajah anak ini amatlah menyejukkan hati muminya walaupun tau ape yg bakal dihadapi untuk melahirkan permata hati mumi ini...

7 comments:

puterikurekure said...

takpe ima. c-sect ke normal ke...yang penting, 2-2 selamat.
kan? kan?

aNnAsUeJiE said...

pipi die menikam sukma!
sekali pdg mcm engku aleesya! ngeeeee~ ;p

aNnAsUeJiE said...

oh! lupe nak bg kata2 peransang!
hahahah!
tak yah risau, teknologi dah canggih,insyallah takde ape2..sile la ambik saya sebagai contoh! ;p

norash said...

ala tomey...bb isap jari ek..skarang ni mmg macm2 jadi kat kite..tp dah nak dekat kuar nnti,insyallah ok..mcm norash ari tu..3 ,4 hari dah nak kuar..bb songsang..alhamdulillah masa nak bersalin bb pusing normal..kuasa Allah tu..

lalink7 said...

tahniah sis 4 da becomin baby..
semoga yang baik dan muluk2 aja utk sis ye..

Ima said...

kure - aha, janji selamat kan?

jie - pipi tu warisan mumi die..hahaha

jie - btul tu kak jie bule jdk mentor..hahaha

norash - aha bb isap jari tu..hehe tu la xpe la janji baby dgn ibu sihat saje kan?mudah2an allah permudahkan

lalink7 - tq lalink...

wanshah said...

muka dia kat dalam perut ngn kat luar(after lahir), memang sama la kak ima. :-P