Jun 25, 2009

Blog Oh Blog

Blog oh blog...yer skrg mmg org mane2 sibuk ckp blog kan?semue org di alam semesta ne majoriti ade blog kan?tp ape sebab utama kite ade blog?jeng jeng jeng....

for me saya berblog sbb nak tulis ape yg saya rasa, nak tepek gmbr2, nak share2 pendapat dgn kawan2...tp ade jugak org yg buat blog utk dpt kwn2 jugak kan?nak dpt uit nuffnang yg banyak or nak glamer?muahahaha...

opsss~sowi-sowi, sebelum sy meneruskan artikel sy ne..cewahhh!artikel ek?sy menyusun 10 jari la mintak ampun dan maaf kepada para2 blogger tegar semue...ape yg saya nak nyatakan ini adalah ape yg saya nampak dan apa yg saya dengar...

bg sy nak berblog ne xde halangan asalkan kite tau masa kite had kite, tp kdg kala ade yg terlupe org2 sekeliling, lupe suami, lupe isteri, lupe anak2, sbb terlalu taksub dgn blog..nak cantikkan blog, nak org ramai pergi blog kite, mungkin mende ne ramai yg x sedar tp ade jugak yg berbuat begitu...bg mereka yg sebegini lagi seronok melayan blog, melayan kwn2 yg bermasalah dgn blog dr habiskan masa dgn suami, isteri dan anak2...kenapa ek?mungkin ada diantara blogger tegar x begitu, tp ade jugak segelintir yang begitu...x tau di mane menariknya bile glamer di mata cyber dr glamer di mata suami, isteri dan anak2...

bg saya setiap org ade hobi dan minat, dh nama pun hobi kan?mean buat di waktu lapang, tp kalo ms kualiti bersama keluarga pun xde diluangkan just utk ngadap pc je, ape ke hal kan?huhuhu...itu la realiti yg kdg2 kite x nampak...mungkin ade yg akan marah sy perhal minah ne post mcm ne kan?huhuhu..sy rela dikritik sbb sy pun bukan org yg x understanding, cume bg sy pandai2la kite bahagikan diri dan masa...bukan alam maya saja yg bule memuaskan ati kite, menggembirakan kite tp ade lgk org2 yng disekeliling kite yg bule kite luangkan masa hepiness kite kan?kenapa nak korbankan masa kualiti yg sy itu berharga dr mende2 yg kdg kala x membantu kite...i'm not said internet ne x membantu tp kurang2 tau bahagiakan masa...

for me, masa yg menggembirakan sy, memuaskan ati sy adalah sewaktu duduk bersama org tersyg, berdiskusi bersama2 kedue baru la berblog, bersurfing di dalam internet...tp kdg2 org x nmpk mende tu, dan selalu amik mudah...huhuhuhu...

nampaknye pnjg jugak artikel ne kan?sekali lagik nak menyusun sepuluh jari sy kirenya ade yg terusik, tersentuh di screen para blogger tegar....sy hanyalah insan biasa yg punye pasaan sensetip lagik2 tgh peknen 6 bulan lebih yg mengalami loya2 kembali serta kekejangan perut yg teramat sgt..."sabar ek baby, tggu lagik 3 bulan bb kuar leh temankan mumi ek, tq for temankan mumi & skrg dh selalu buat perut mumi ne mcm sunway lagun taman tema yg best itu smp kejang2 perut mumi kan?tp mumi ttp dun wori ur mumi still luv u wlpn byk kesakitan mumi kena tanggung for my luvly bb...."

7 comments:

Ema@Red said...

cara pemikiran yang berbeza.... menjadikan 2 insan yg sedang bercinta terkeliru... saling menerima seadanya masih belum memadai untuk bahagia , ia perlu di jana dengan semangat utk berubah. Bukan untuk mengubah...tetapi berubah.. demi menjaga hati...

indah bukan? saling menerima seadanya...saling cuba berubah..... dan saling menjaga hati.....

memangla sampai bila pun x akan puas.... tapi menghargai apa yg ada adalah lebih bermakna.....

bukan mudah...seorang wanita mahu ber gelar ibu.... bukan mudah jugak kaki blog nak menjauhi blog...



ape yang penting???? kerja sama...

Ima said...

red-komen dh best dtg tang bawah tu aku x tahan..ape yg penting?kejesama..hehehe...kami x besar, kami x kuat..hahaha

aNnAsUeJiE said...

wonderpets wonderpets kami dtg!
ahahahha!
nak copy bg kat abg org la! huhu~;p

Ima said...

jie~bg copy ape?posting ini?hahahaha

Ima said...
This comment has been removed by the author.
zue @ annaleeya said...

sori tn umah main terjah jer ni.. apepun, tahniah utk ima & hubby krn bkal dpt beby... tke cre k..

afsal_8281 said...

ni ape kes ni...

sabar la ima
setiap org akan hadapi gak masa2 yg macam ni
sbb tu kita jangan terlalu mengharapkan yg baik2 aje dlm setiap hubungan tu

kan ke kebahagiaan tu tak dtg bergolek tp kita kene cari dan bina sendiri kan... itu nasihat ko utk aku kan

ko tgh peknen sbb tu ko rasa mcm ni ima...
biasa la tu perasaan ibu mengandung
tak payah la aku cite ms aku ngandung dulu lagi dahsyat...
hari2 berendam air mata...ah takyah cite la buat org yg baca mual2 muntah lak kan jemu

so advice aku...bykkan je baca quran lagi best dr melayan perasaan tu...ok my dear!