Aug 20, 2008

Ujian H.I.V

Walawei....Yippiee yippiee..erkkk nape ek hepi sgt ek?ari ne imawari cuti ari ne...g wat ujian HIV siang tdk..g wat kt ~klinik kesihatan PANDAMARAN~. Tp byk gak agenda yg perlu dibuat dlm sehari tdk..mule2 pg dlm kul 11pg imawari ngn En Habie g JPN PORT KLANG sbb En Habie nak tuko die nyer IC..so dlm kul 12 dah siap2 urusan kt JPN tu, pastu terpikir2 mau pergi mane ek?imawari pg2 tu dh gedik2 mntk dibelanjer pizza hut sbb tgk iklan lunch express tu tp ktorg kena g bank dulu sbb nak tuko kad bank imawari yg dh patah..huhuhu

kitorg trus naik teksi g Maybank Bayu . wat2 report2 isi2 borang gedebak gedebuk dlm kul 1pm ktorg dh settle...yehoooo dpt kad baru yg lawo tp duitnyer x seberape itew..kwang kwang kwang

Dah settle urusan kt bank tu ktorg pergi singgah ke ~PIZZA HUT~. usha2 nak makan ape so amik ler set yg utk makan 2 org tu tah ape tah value meal tu. mule2 x ramai org sekali dlm 1.30 mcm tu punye rla ramai org dh la crew die cume ade sorang je myb srg g lunch smp 'MT' pun turun padang..tgk2 dh kul 2 so ape lagi ktorg pun cam rush2 nak g klinik tu bukan pe takut ramai org maklumla kajaan kan slalu gitu tp otw jalan2 nak tggu teksi 'ter'lalu la kt kedai cermin mata yg tgh oper...erkkkk then habie ckp mcm nak test power mata la sbb dolu2 die mmg pakai spek so imawari ckp g jer la tgh oper leh la nanti dh xde oper xleh...so die pun pergi masuk pilih2 lama gak..huhuhu..mamat ne nak yg murah tp nak yg cun...ekeke..imawari pilihkan xmoh last2 die pun pilih yg satu ne siap ade cover rayban tu kut..ntah la imawari x tau la pasal spek2 ne sbb mata mmg sihat alhamdullilah..so ktorg byr janji pas sejam dtg amik balik spek tu..

So kami meneruskan perjalanan utk ke klinik pandamaran itu xde la jauh pun smp2 je trus g kaunter sekali kakak tu suh g bilik no 12 amik no tggu no, kami pergi amik kad imawari dpt no 66 jap je pastu no 66 naik so masuk la bilik tu.Mule2 mmg dup dap dup dap la sbb takut positif..errkkkk bule???habie pun ikut masuk wlpn no die 67 so sekali wat la.sekali misi tu amik lak jarum pencucuk tu..aikk nape si mumtaj n half of my fren yg dh pegi ckp depa ne amik darah cucuk jari je..adakah sbb kami adalah ~pasangan yg sihat~ lalu mereka menggunakan jarum itew?adesss byk ler darah kena korban ne.Misi tu smpt ckp "rilek2 jgn takut kang darah x nak kuar xleh kwen" lol. Tp imawari sekalo cucuk je dh siap dh tp byk jugak la die amik darah tu dkt stgh botol daaa...tgk habie lum siap lagi rupenyer misi tu cucuk smp 8 kali baru darah kuar pastu cikit je lak darah die..sungguh x aci btul~huhh~

Pastu kena amik darah tu bwk g makmal lak. mase ne yg debar2 ne takut tibe2 die tanda kt positif lak.Habie dh pesan awal2 kalo positif die x moh kwen ngn imawari ~sob..sobb~

'zarimatul huda' teriak misi itew. jeng jeng jeng..tadaaaa alhamdullilah negetif kedue2 nyer..pastu trus amik no utk jumper dr tp x jumper pun misi tu siapkan amik sign dr die panggil nama pastu dh leh kawen die ckp..:)

So ingat esok nak g amik sijil kursus kawen tu lak pastu laminate gantung dlm bilik...hahahahaha
Erkkkk!! sok kena keje dan ade keje urgent yg menanti.

2 comments:

aNnAsUeJiE said...

nape amek byk sgt darah~ terlebih darah kot nih.. =]

ima said...

tu ler pasal..misi tu tgk pasangan yg sungguh sihat amik ler byk2 darah manisku ini.. :)