Apr 1, 2009

inila rupe baby saya sekarang

yeaaahhh, ima dh masuk 13 minggu mean dlm 3 bulan lebih la...keadaan skrg more aktif skit dr awal2 peknen dulu...for me being mom to be ne mmg byk dugaan dan cabarannye..cewahhh..

x caye?meh kite stori2 skit la ek...

first time tau peknen b4 dtgnyer date piyed sbb xde rase sakit2 nak piyed dan yg paling ketara
i cant eat my faberet food iaitu rendang daging...adoiiii tibe2 je pg tu dh masuk mulut leh lak kuar balik daging tu n langsung mkn ns lemak kosong bule?waktu tu mcm terdetik peknenkah aku?wahahaha...dgn sepantas kilat turun ke watson beli peknen test kid tu...so naik opis cepat2 masuk toilet..tgk2 xde...fuhhhhh~mcm lega kan?so trus duduk wat keje mcm bese...esoknye ms kemas2 meja yg mmg ari2 serabut ne tibe2 nmpk test kid tu x dibuangkan?elok je dlm plastik watson tu..so nak buang la kan?tp tgn gatal mcm nak bukak plastik tu nak tgk2 je la kunun...dgn tidak semena2..~jeng jeng jeng~tibe2 nmpk ade 2 line kan?wlpn kabur2 tp mean kompem peknen kan?kan?huhuhu...ms tu mcm2 pasaan ade cuak, takot, hepi mcm2 ada la...so x puas ati kan?trus suh member opis plak trun belikan peknen test kid tu kt watson. g toilet test...dan keputusannye samar2...huhuhu...

so kompem la ade wlpn tarikh piyed lgk 2 ari kan?so ym dgn my habie...bgtau die..die pun mcm erkkkkk!betoikah?huhuhu..of kos la msg2 terkejut kan?we all baru je sebulan kawen pastu dh nak jdk mumi dgn dedi kan?but ape2 pun we all terima dgn hati yg terbuka wlpn mcm2 pasaan ade mule2....

setat masuk minggu ke 4, mcm teruk skit...xleh nak masak, x buat ape2 pun balik keje..perut selalu x selesa mcm masuk angin...mmg masa tu rase down sgt...ari2 letak mnyk angin kt perut...
nsb pergi keje larat kan?tp sbb boss garang yg larat g keje kalo boss bayek mau x g keje..muahahaha...

minggu ke 5 pergi scan, saje gatal2 nak tgk bb kan?huhuhu..ms scan tu mmg bb x sempurna lagik tp nmpk denyut jantung die...ms tu pasaan x dpt digambarkan...nsb ade dr tu kalo x mmg dh nanes kan?rase mcm syahdu sgt...ade satu lagk nyawa dlm rahim ne...ermmmmm

morningsickness??xde la trus sgt cume bile masuk 8 minggu tu dh setat mcm loya2 tp luckily la waktu mkn x muntah wlpn mmg xde selera nak makan sgt...berat mmg x naik menten je 75kg sejak belum peknen tu...muntah kuning ade la sesekali tp yg kerap sgt adalah muntah kahak...adessss..kdg2 mandi 20 minit dlm toilet muntah2 loya2 tu pun 20 minit...dlm beg ne toksah ckp la mcm2 ada...hahahaha..gula2, asam, biskut, air masak mmg kena ade sbb kire mende2 tu nyawa la waktu skrg ne...huhuhu..mmg azab lgk2 bile rase nak uwekk uwekkk dlm lrt..my habie pun suke ejek i buwekk buwekkk kalo die dgr i nak muntah..smp ati die..sobb sobb sobbb..

tp sekarang bile dh masuk 13 mggu uwekk uwekk dh kurang...makan pun dh berselera la tapi sayur mmg x buleh masuk langsung..badan pun dh rase bule aktif dan yg paling penting dh bule buat kerja umh skit2...ya selama 3 bulan jugak la x masak di rumah kecuali kalo teringin nak masak..sian my habie selalu mkn di luar skrg xpe la mak mentue ii ade kt kajang so die leh makan sblm balik umh kan?tp ttp x syok kan?sian die...

Dan esok cuti sebab nak g buat kad merah kt kinik kesihatan cahaya tu...yeahhaaaa cutiiiiii..syokkknyeee

2 comments:

eyza said...

tahniah ye ima. cepat rezeki awak... doa2kan eyza plak yer...

Ima said...

yer...tu la rezeki cepat time jer..xpe kite same2 doa...aminnnn